Грипът настъпва, лекари съветват как да го избегнем

Грипът настъпва, лекари съветват как да го избегнем Не вземайте антибиотик, за да лекувате грип. Отваряйте прозорците и проветрявайте. Пийте повече течности и почиствайте с влажна кърпа повърхности, които се пипат често, особено от повече хора. Не се увивайте и не се мъчете да се изпотите - при грипа трябва да има хидратация. Яжте плодове и зеленчуци, яжте и повече супи - помагат на организма да бъде "във форма" що се отнася до хидратация. Мийте по-често ръцете, защото от водата на никой нищо не му е станало. Ако не можете да си измиете ръцете, използвайте дезинфектанти.
Тези съвети за борба с грипа даде общопрактикуващият д-р Гергана Николова пред БНТ. Д-р Николова беше категорична, че сега в България може да се каже, че върлува "свински грип". Той протича малко по-тежко и не бива да се подценява, защото може да доведе до усложнения - например пневмония. Вирусът е по-опасен за хора с наднормено тегло, за малки деца и по-възрастни хора, стана ясно от думите ѝ.
Пикът на грипа се очаква към средата и края на януари. Лекарите са категорични, че студеното време всъщност убива вирусите. Д-р Николова подчерта, че специално проветряването трябва да се прави дори при минусови температури.
09.01.2019, 11:19 часа
857 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha