Врачани питат: Кмете, къде е спортната зала, която ни обеща? Вижте как трябваше да изглежда митичната сграда /снимки/

Врачани питат: Кмете, къде е спортната зала, която ни обеща? Вижте как трябваше да изглежда митичната сграда /снимки/ Вече отшумява еуфорията около подписания договор между община Враца и германската фирма „МД Електроник“, който положи основите на изграждането на завод за кабели за пренос на данни и електронни компоненти. Преди седмица в тържествена обстановка и пред пълна зала кмета на Враца Калин Каменов обеща, че в най-скоро време в града ще заработи завод за 22 000 000 лева, в който най-ниската заплата ще бъде от 1 000 лв. Нарочно или не, но никой не обясни на зажаднелите за инвестиции врачани, че всъщност едва сега стартира процедурата по издаване на разрешителни за строеж, като преди това и самата община има да извършва определени дейности, които общо се очаква да отнемат поне 2 години.

Огромен скандал със строежа на спортната зала във Враца! Срокът изтече, а от месец никой не работи на обекта

По-паметливите жители на града обаче се сетиха, че на 31 май миналата година, отново в тържествена обстановка, бе направена първа копка на нова спортна зала в двора на училище „Христо Ботев“. Тогава кметът на Враца обеща новото съоръжение да е готово до 31 ноември, а от 1 декември децата трябваше да започнат да го използват. Един месец по-късно от крайния срок на мястото, където трябваше да се намира спортната зала, стърчат само бетонни колони и железа от арматурата.
Единствено агенция BulNews писа още през октомври за провала на строежа на новото бижу и оказалото се празно обещание на Калин Каменов. От общината са превели близо 700 бона с ДДС на избраната с директно договаряне фирма „Каримпекс 1“ на Здравко Караиванов. Никой обаче не се е притеснил, че това дружество има опит в изграждането на тръбопроводи и канализиции, но досега не е построило нито една сграда. Въпреки това Каменов подписва договора и захранва сметката на фирмата със 680 000 лева, която е аванс от общата сума от 1 816 549.90 лева. Закономерно на обекта започват да се сменят бригади от Бяла Слатина, Самоков, Септемврийци и Петрич, от които на строежа не остава нито една. Оказало се, че всяка една от тях работила известно време, не получавала договореното заплащане и си тръгвала.
Междувременно в началото на октомври багерите удрят в неописан в документите водопровод и работата по него спира. Само за 3 дни служителите на „Водоснабдяване и канализация“ местят тръбите и така премахват пречката строителството да продължи. Това обаче не се случва. Вместо да притисне строителите на Здравко Караиванов да продължат да изпълняват договора си, кметът на Враца изненадващо издава заповед за спиране на строежа. Така на този етап е сложен кръст на обещанието на Калин Каменов децата да получат нова спортна зала. По всичко изглежда, че обектът ще бъде довършен от новия кмет, който се очаква да бъде избран през октомври.
Логично обаче възниква и въпросът, след като кметът на Враца не е изпълнил това свое обещание, дадено в тържествена обстановка, кой гарантира, че няма да се случи същото и с виртуалния завод, който уж щял да отвори 1000 работни места. Гаранция - Франция…
14.01.2019, 08:38 часа
10524 12
Коментари

СТОЙЧО

14.01.2019, 18:20 часа
Бузов не е лошо да се потърси този които прави залата.От него ще лъснат много неща за Общината и кмета.Явно те вече са на нож и хората ще узнаят истината,колкото и неприятна да е тя.

petar

14.01.2019, 18:19 часа
Според мен и завода няма да се състои. Нещо доста предизборно ми идва! Ще видим де ама имам такова предчуствие! Да не се окаже немския инвенстирор някоя Гинка!

maleee

14.01.2019, 18:16 часа
Еми да ама това са неудобни въпроси! Каменов избягва такива или говори нещо заучено което даже не е по темата! Факт е че дадоха много пари а строежа е замръзен, като гледам няма и да го има!

ГОРКАТА ВРАЦА

14.01.2019, 18:10 часа
Кмета е в безизходица.Не може да предприеме нищо спрямо изпълнителя за да не лъсне нещо неприятно от финансов характер,което е обществена тайна.Така ,че от кмета макър и да иска нищо не може да направи,освен да стои в шах.

o tigre tigre

14.01.2019, 17:54 часа
Добре че е Булнюз,за да научаваме тези неща.Ако слушаме гъзолизците и платените лапачи,живеем в най-якия град в света и всичко тече по мед и масло.БУЛНЮЗ,разнищете го тоя!!!Можете!!!

14.01.2019, 16:45 часа
бузов я проучи въпроса,дали наскоро новия шеф на БКС се е ударил в оградата на кръчмата и в моста на с. долно озирово с служебния джип и са избягали ?

Познавач

14.01.2019, 16:33 часа
В нормална държава съгрешилият кмет подава оставка и се крие в миша дупка. Каменов дали има такъв морал, който да го насочи към тази дългоочаквана от врачани стъпка?

дакела

14.01.2019, 10:17 часа
Отговор за тази дивотия трябва да дадат Мими Попова от Благоевград и онзи миндил от София главния архитект Чачо Спасов.

Стоян Колев от Бургас

14.01.2019, 10:13 часа
Да Бу, ти си човек на истината и правдата. Ако ми се наложи да идвам до Враца, ще карам моите приятели от квартал Кемера, да ме запознаят с теб. Виждам, че се бориш за хората в този град. Ще дойда със сериозно количество флеееекс

ee

14.01.2019, 10:11 часа
Голяма грозотия, това прилича на ЦЕХ от ОКС-то. Така и така за толкова време има само основи, да се смени визията поне.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha