Съдия изпълнителят, продал либийския танкер, напуснал България на 20 декември

Съдия изпълнителят, продал либийския танкер, напуснал България на 20 декември Частният съдебен изпълнител от Бургас Тотко Колев е напуснал страната на 20 декември, ден преди да бъде извършена скандалната смяна на екипажа на либийския танкер БАДР, научи "24 часа" от свои източници. Към този момент все още не е ясно дали съдебният изпълнител е обявен за издирване, но днес в Окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство. 
На извънреден брифинг току-що окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев заяви, че то е образувано за извършено престъпление по служба, за което законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. Чинев обаче уточни, че по делото все още няма привлечено обвиняемо лице. Той каза още, че е възможно да бъдат проверени и други лица, свързани със ситуацията около либийския танкер. 
По линията на международното сътрудничество ще бъде поискана европейска заповед за разследване, стана ясно още на брифинга. Репортерска проверка установи, че частният съдебен изпълнител Тотко Колев е бил разследван и друг път за превишаване на служебните си правомощия. Нещо повече - срещу него има внесен обвинителен акт по друго дело и висящо разследване по трети случай, потвърдиха разследващи. 
 
11.01.2019, 15:16 часа
976 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha