Кметовете от Искърското дефиле се срещнаха със зам.-министъра на енергетиката

Кметовете от Искърското дефиле се срещнаха със зам.-министъра на енергетиката

Осем кметове на мездренски села присъстваха на среща във връзка с подобряването на електроснабдяването в населените места от района на Искърското дефиле. Тя се проведе на 9.01.2019 г. в Министерството на енергетиката. Повод за нея бе недоволството на местното население от честите прекъсвания на електроснабдяването. На срещата присъства заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.
Една от основните мерки в инвестиционната програма на ЧЕЗ за територията на Искърското дефиле е цялостна модернизация на възлова станция „Елисейна“, на обща стойност 800 000 лв. Това включва подмяна на енергийното оборудване и въвеждане на система за дистанционно управление.
Чрез модернизирането на възловата станция ще се минимизира броя на засегнатите клиенти при нарушения в електрозахранването, поясни пред кметовете от региона Виктор Станчев, член на Управителния съвет на дружеството. Очакванията са до средата на годината проектът да бъде завършен. В момента са обявени обществени поръчки.
За подобряване на електроснабдяването в региона ще бъдат монтирани и пет нови дистанционно управляеми комутационни апарати, чрез които се локализира конкретното място на повреда в електропровода. По този начин при авария ще се избягва изключване на големи участъци с много клиенти, поясни още Станчев.
През декември 2018 г. бе проведена среща между мениджъра на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за региона, представители на община Мездра и Общински съвет, както и кметовете на селата Ребърково, Люти брод, Зверино, Елисейна, Зли дол, Игнатица, Оселна и Очин дол.
Заместник-министър Първанов настоя за по-добра комуникация между „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и кметовете, за да бъде населението своевременно информирано за всякакви действия, свързани с електроснабдяването в региона.

11.01.2019, 15:56 часа
874 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha