Експлозия в хлебарница в Париж, най-малко 20 ранени /снимки/

Експлозия в хлебарница в Париж, най-малко 20 ранени /снимки/ Най-малко 20 души са пострадали в експлозията, станала в хлебарница в централния девети район на Париж, съобщават електронните издания на "Фигаро" и на телевизия Бе Еф Ем Те Ве.
Двама от ранените са в тежко състояние, а седем в сериозно. 11 ранени са с леки травми. Очевидци разказват, че около 10 души са с рани по главата, на които се оказва помощ на място.
Сред ранените има трима пожарникари, които са се отзовали на сигнал за миризма на газ, подаден от хора в хлебарницата преди експлозията. Полицията каза, че именно изтичане на газ, е причинило взрива. По-рано се съобщаваше за пожар, предшествал експлозията.
Трагедията, разиграла се на улица "Тревизо", недалеч от прочутия магазин "Галерия Лафайет", е мобилизирала 200 пожарникари и 100 полицаи.
 На околните сгради са нанесени големи материални щети, счупени са прозорци, избити са рамки на прозорци. По улиците има изплашени хора. Някои туристи от съседните хотели напускат с багажа си, а други са излезли на улицата боси и по халати.
Извършва се спешна евакуация на съседните сгради. Обособен е периметър за сигурност. Над района прелита и хеликоптер на Бърза помощ.
12.01.2019, 12:27 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha