Това е най-полезната храна според диетолозите

Това е най-полезната храна според диетолозите Съществува най-здравословно ястие. Това установиха австралийски учени, посочвайки колко лесно за приготвяне е и акцентирайки, че то е полезно при всеки вид диета.
Не само ще помогне да се отървете от излишните килограми, но и ще детоксикира тялото ви. Според диетолозите, това е постният бульон.
Правилно се смята, че хранителните вещества от постните бульони се усвояват по-добре от тялото, отколкото цялото месо или рибата. В крайна сметка, бульонът е разтвор на разделени аминокиселини, които лесно се усвояват. Но за да смила месото или рибата, тялото трябва да работи, за да унищожи пептидните връзки на аминокиселините.
Важно: бульонът трябва да е постен. Най-добре е да се готви бульон на базата на малко парче птиче месо - пиле или пуйка. Въпреки това, не приемайте месото от патица или гъска, тъй като е много мазно. Достатъчно е да сварите пилешко бутче със зеленчуци и да прецедите бульона. По този начин полезните хранителни вещества и витамини са влезли във водата. Можете да добавите и малко фибри. Този бульон е идеален за детокс.
12.01.2019, 13:17 часа
1116 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha