Порошенко: С Ердоган подписахме сделка, купуваме от Турция 12 безпилотни самолета

Порошенко: С Ердоган подписахме сделка, купуваме от Турция 12 безпилотни самолета Турция и Украйна са подписали споразумение за доставката на Украйна на безпилотни самолети турско производство. Споразумението предвижда доставка на 12 броя турски безпилотни самолети от типа Байрактар ТВ12, предава БТА.
Новината бе огласена от президента на Украйна Петро Порошенко, който написа следното във Фейсбук:
"С турския президент Реджеп Тайип Ердоган подписахме споразумение за доставката на 12 броя турски безпилотни самолети за Украйна. Турските безпилотни летателни машини се отличават с високи технологични качества и освен това позволяват да бъдат съоръжавани с модерни свръхчувствителни ракети, предназначени за поразяване на цели в морето."
Договорът е бил сключен между държавната агенция на Украйна Укрспецпроект и турската фирма Байкар макина.
Порошенко посочва още, че ще продължи съоръжаването на украинската армия с нова военна техника според стандартите на НАТО. Договорът с Турция за доставката на безпилотните самолети е част от военно-техническото сътрудничество между Украйна и Турция.
Информацията за доставката на турски безпилотни самолети на Украйна е била отразена широко и в руските медии, информират турските източници.
12.01.2019, 16:20 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha