Съдебният изпълнител за скандала с либийския танкер: Не съм извършил нищо незаконно

Съдебният изпълнител за скандала с либийския танкер: Не съм извършил нищо незаконно Съдебният изпълнител Тотко Колев, срещу когото беше образувано досъдебно производство по казуса със задържания у нас либийски танкер, заяви в ефира на Нова телевизия, че не е превишил правата си и не е извършил нищо незаконно.
Казусът предизвика напрежение между България и Либия, след като корабът БАДР беше задържан от българските власти и предаден във владение на българска фирма, която претендира, че либийската държава й дължи 10 милиона долара. Собственик на танкера е либийска държавна компания.
Според прокуратурата частният съдебен изпълнител Тотко Колев не се е съобразил с решение на Бургаския районен съд, което изрично спира действията му.
"Във връзка с тиражираните в много медии публикации, че се е извършило незаконно отнемане на чужд кораб, свалянето на флага и приемането на кораба като едва ли не абордаж, мога да потвърдя, че такива неща не са се случвали, не съм присъствал и никой не е искал от мен подобно действие. Наистина има такъв кораб, той е бил продаден на публична продажба, но това, че съдебен изпълнител се е качил на борда на кораба, че е свалил екипажа, че е свалил знамето, са откровени лъжи. Тези неща не бива да продължават. Това не е вярно, аз не съм бил в Бургас, още по-малко в страната. До момента нямам нито едно изпълнително действие, което да е отменено от съда, въпреки многобройните жалби от либийската фирма”, заяви Колев.
Адвокатът му Димитринка Радева обясни, че Районният съд в Бургас преди близо година е разпоредил спиране на изпълнителните действия, а не прекратяване на производството.
„Тепърва ще се води разследване по казуса. Още в петък Икономическа полиция посети офиса на моя клиент”, каза още адвокатът.
13.01.2019, 14:15 часа
917 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha