Скандалът с непостроената спортна зала във Враца се разраства! Изчезна важна част от договора на общината със строителя

Скандалът с непостроената спортна зала във Враца се разраства! Изчезна важна част от договора на общината със строителя Скандалът с непостроената спортна зала във Враца, вместо да утихва, се разраства, установи проверка на агенция BulNews.
В редакцията пристигна неофициалната информация, че от договора за изграждането на новото градско бижу, който се съхранява в общината, е изчезнал важен документ. При всяко строителство се прави линеен график за стъпките, по които ще се работи по обекта и той е задължителна част от всеки контракт. Оказало се, че след проблемите със сградата общинар е проверил какво всъщност е записано в папката с ангажименти на „Каримпекс 1“ на Здравко Караиванов. Веднага му направило впечатление, че липсва линейният график, в който по дати е описано цялото строителство. Това би създало сериозни пречки пред кмета на Враца Калин Каменов, като възложител, при евентуалното водене на съдебни дела с избраната с пряко договаряне от неговите служители фирма изпълнител.
Около цялата сага с избора точно тази фирма да усвои близо 2 000 000 лева има доста сенки на съмнения. Още от самото начало на реализирането на идеята за нова спортна зала в двора на училище „Христо Ботев“ започва с карък. Кметът на Враца Калин Каменов решава да отклони от нейния бюджет близо 500 бона, които по-късно използва за ремонта на залата в двора на математическата гимназия. Така той остава 1 816 549.90 лева и с тази осакатена план-сметка трябваше да се строи новото бижу.
Юристи, имали късмета да зърнат самия договор между общината и „Каримпекс 1“, коментират с половин уста, че той е направен много дилетантски и в никакъв случай не би трябвало да има този вид. Според запознати причината за това може да се крие в приказките, че строежът на залата е станал възможен благодарение на активното лобиране на депутата от ДПС Камен Костадинов, който бил изпратил и правилната фирма за градежа й. На местна почва в кампанията се включил и общинският съветник Ангел Иванов, популярен в цялата страна като Ангел Сикаджията.
Дали това е така знаят само хората, които са пряко замесени в цялата история с проваления строеж на сградата. На този етап е факт, че „Каримпекс 1“ е получила аванс от 680 000 лева с ДДС и въпреки това спря работата по спортната зала. Независими оценители твърдят, че досега в нея са вложени не повече от 350 000 лева и въпреки това изпълнителят Здравко Караиванов иска още пари от общината, за да продължи реализирането на проекта. Защо парите свършиха толкова бързо и къде е разликата от 330 бона, част от получените 680 000 народна пара, сал един Аллах знае…
15.01.2019, 08:40 часа
9048 15
Коментари

123

15.01.2019, 17:49 часа
Тоя ли Ангел Сикаджията той дължи около 2 000 лв. на Общината/взети като аванс/ от една година и не ги връща и брат му Краси ПИЧА сега търси гъби трюфели големи измамници.

hahaha

15.01.2019, 16:10 часа
Значи не може да се направи 1 постройчица 50 на 40 метра за физическо, ама щяли завод да правят в полето, където няма ток, вода, газ, канализация и тн. И до за няма и година щяло да стане! Започвам да се съмнявам вече!

хайде де

15.01.2019, 16:05 часа
Добре де, като кмета си защитава проектите (даже за пробива имаше дискусия и се дискутираха плочките, той показваше мостри), защо не каже няколко думи за тази зала. Да излезе с позиция! Защо, как, кой? Хвърлени са пари, няма резултат, кой е виновен?

винету

15.01.2019, 16:03 часа
по голем айдук от тоя кмет не е имало

blagoevdradchanin

15.01.2019, 12:09 часа
Blagodarni sme na kmetchetio vi,vrachani,che plashta naema na nashia rodstvenik BORKO ot BKS v mnogo hubava nova kooperacia,ciaslata roda rakopliaska!!!!URA...URA...

К.К. КРАДЕЦ

15.01.2019, 10:55 часа
К.К.уволни директора на БКС М.Младенов,за да може единствено той да се разпорежда с покупките на коли и техника втора ръка.Колко пари от там свлече.КЪДЕ СА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ?

БКС

15.01.2019, 10:36 часа
Бориславчо от Петрич/ братчед на кмета по женска линия/ вживял се в ролята на местен БКС шериф. Е блъснал служебния бжип барбар с буркана отгоре, по време на семеен питник край Озирово. Избягал от мястото.

КОМШИЯ НА УЧИЛИЩЕТО

15.01.2019, 10:34 часа
Най добре е това ,което е направено да се събори и да се възтанови двора на училището, а виновните по бързата процедура. Да не съм на мястото на Виктор Кръстев-да се чуди човека къде да играят над 1200 деца.

крадец е кмета Кални

15.01.2019, 10:23 часа
Калин Каменов да не помисля да се кандидатира отново. Ако службите не си свършат работа , то хората ще го изгонят с камъни. Такъв наглец е тоя.

стоян

15.01.2019, 10:16 часа
Миналата година,когато кмета открива бул.Б.Кънчов и първа копка за пътя за Леденика,трябваше да дойде и Б.Борисов за да види как върви хода на Сп.зала.Не е късно и сега кмета да го покани.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha