Предаваме българин на германските власти, първо го съдят у нас

Предаваме българин на германските власти, първо го съдят у нас

Състав на Варненския апелативен съд потвърди решението за екстрадиция на варненеца Красимир Д., срещу когото има издадена европейска заповед за арест от германските власти. Той обаче ще им бъде предаден, след като в морската столица приключи друго дело, което се води у нас срещу него.
Европейската заповед за арест е била издадена в началото на септември миналата година от прокуратурата на Висбаден, Германия. Предаването на българския гражданин се иска, за да бъде съден в чужбина за „организиран грабеж“, „мошеничество“, „подправка на административни документи и търговия с тях“ и „търговия с незаконно отнети превозни средства“. В документите се посочва, че в периода септември 2017 г. до 22 октомври същата година във Висбаден, Франкфурт, Рункел, Холандия е била извършена „тежка кражба от организирана банда“, „пласиране на крадена стока с цел печалба“ и „подправяне на документи“. Това са деяния, които представляват престъпления и по българското законодателство, се посочва в решението на Апелативния съд.
Противно да твърденията на защитата, че властите в Германия не са предоставили категорични данни, че именно Красимир е издирваното лице, и този съд, както окръжният, намира, че европейската заповед за арест съдържа всички данни относно самоличността, гражданството и адреса на лицето.
Варненският апелативен съд сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция, според които са налице предпоставките за екстрадицията на българина.

14.01.2019, 12:47 часа
780 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha