Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти от Тунис

Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти от Тунис Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти и цигари от Тунис за Сицилия, предаде ДПА. Мигрантите са платили до 3000 евро всеки за незаконното прехвърляне в Европа на бързоходни лодки, всяка от които побира по 10-15 души, съобщи полицията в изявление.
Трафикантите са тунизийски и италиански граждани, като един от тях ще бъде съден и за трафик на наркотици, защото е бил заловен с 30 кг хашиш.
Престъпниците са били част от групировка, която е инвестирала печалбата от трафика в ресторант, плавателни съдове и ферма в град Мадзара дел Вало, които полицията конфискувала наред с други вещи на обща стойност повече от 3 млн. евро.
Карабинерите съобщиха миналата седмица за подобна операция срещу трафиканти на мигранти и цигари от Тунис. Те издадоха 15 заповеди за арест, но успяха да заловят само осем от заподозрените.
Според данните на италианското вътрешно министерство сред мигрантите, дошли в Италия миналата година, най-голям е броят на тунизийците. Те са били 22% от общо 23 370 мигранти.
16.01.2019, 08:50 часа
441 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha