Слух катастрофира шефа на БКС във Враца, той категорично отрече /снимки/

Слух катастрофира шефа на БКС във Враца, той категорично отрече /снимки/ Във Враца плъзнаха упорити слухове, че шефът на общинското предприятие „БКС“ Борислав Димитров е катастрофирал пиян със служебния джип „Тойота“. Сред местните жители упорито се заговори, че под въздействието на алкохол Димитров е блъснал служебния джип, по време на семеен пикник край монтанското село Долно Озирово и след това е избягал от мястото. Музовирите шушукат, че возилото доста сериозно е пострадало и няма как да не мине през сервиз. 
Мълвата, както и други сигнали, достигнаха и до редакцията на агенция BulNews. За да провери истинността на слуховете, репортер на агенция BulNews се свърза с Димитров и пожела да види служебната „Тойота“. Проверка на място показа, че джипът е видимо здрав и без следи от сблъсък. 
Борислав Димитров сподели, че като чул слухът за катастрофата бил изумен от. „Няма такова нещо. Ходил съм по работа в селото, но не е имало никакви инциденти“, категоричен бе Димитров.
След разясненията със служебното возило поискахме шефът на БКС да коментира и другите сигнали, които сме получили за конфликт на интереси и нередности срещу него.
На въпроса дали използва служебната „Тойота“ като личен автомобил и джипът стои паркиран пред блока, в който живее, Димитров отговори, че никога не би си позволил подобно нещо. Той посочи, че се е случвало да оставя понякога джипа пред жилището си, но това е било само в извънредни случаи. 
„Зима сме, аз постоянно трябва да мога реагирам. Имаше период, в който 3-4 дни не бях спал“, поясни шефът на БКС. 
Борислав Димитров разясни и обстоятелствата около снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа, което трябва да се извършва от софийска фирма, с която е сключен договор. Според запознати, това всъщност ставало с техника и сол от БКС. Комуналният  шеф посочи, че в момента четвъртокласната пътна мрежа се чисти от софийска фирма, но преди това за кратък период от време тази дейност е била възложена на БКС, защото общината все още не е била сключила договора за зимното поддържане. 
На слуховете, че Димитров няма необходимото за длъжността образование, той отговори, че е завършил висше образование и има бакалавърска степен, а в момента учи за магистър по икономика. 
В редакцията на медията ни постъпиха сигнали относно фирмата, извършвала ремонтите на детските градини „Зора“ и „Дъга“, както и озеленяването на новия медицински университет „Проф. д-р Иван Митев“, което ставало с помощта на техниката на БКС. 
Оказа се, че наистина фирмата е длъжник на общинското предприятие и има неизплатена фактура за 400 лева и по думите на Димитров няколко пъти е ползвала камионите на предприятието. На кой обаче е тази фирма и има ли нещо общо с експерта в управление на отпадъците Станимир Добрев, извършвал наблюдение на комуналното дружество, шефът на БКС заяви, че не знае. Откакто Димитров е застанал начело на общинското предприятие Добрев няма сключен договор и не получава възнаграждение от предприятието.
Последният сигнал бе за конфликт на интереси срещу Димитров, тъй като кметът на Враца Калин Каменов е бил кум на сватбата му. На това твърдение комуналният шеф буквално се изсмя и заяви, че фантазията на някои хора е доста развихрена „Не. Калин Каменов не е бил кум на сватбата ми. Това вече е много смешно“.

 
16.01.2019, 11:26 часа
9693 5
Коментари

Стоян Колев

16.01.2019, 16:37 часа
Тоя дали има и 8 клас? Само да дойда при моите хора от Враца, ще го викнем да ни сервира на купоните в квартал Кемера и след това да изчисти след нас. тоя поне чисти

ivka

16.01.2019, 15:47 часа
pitaite policiata ima li njma ptp

123

16.01.2019, 14:04 часа
a za6o dobrev e na rabota v bks i toi komandva

eho

16.01.2019, 13:02 часа
Проверете му предишните позиции които е изпълнявал и къде - пазач, шофъор, сервитъор, барман, чистач има опит разбира се и то завиден.

ха ха

16.01.2019, 11:43 часа
тоя Станимир Добрев работел без пири в БКС. комисионните му стигали достатъчно.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha