Изложба за Търновската конституция редят във Враца

Изложба за Търновската конституция редят във Враца Областна администрация – Враца представя Документална изложба „140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция“. 
Изложбата се провежда под патронажа на Председателя на 44 –тото Народно събрание Цвета Караянчева и със съдействието на Дирекция „Държавни архиви“.
В експозицията са подредени 40 платна с исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, моменти от работата по съставянето на Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития през 1879 г.
Изложбата ще бъде открита от областния управител Малина Николова на 19 януари 2019 г. от 11 ч. в Малка зала на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей – Враца.
Тя ще бъде експонирана от 19 до 24 януари 2019 г.
Областна администрация – Враца кани жителите и гостите на област Враца на откриването на изложбата и в дните, в които тя е експонирана в Регионален исторически музей.
 
16.01.2019, 11:36 часа
712 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha