Ето 4 причини, заради които мъжете изневеряват на жените

Ето 4 причини, заради които мъжете изневеряват на жените Защо мъжете изневеряват, има ли някои общовалидни причини и кои са те? Всеки един от нас притежава своя история, напълно индивидуална. Ето защо не харесвам обобщенията. Така че вземете тази глава под внимание само като основна теза, но не като единствена.

Първа причина. От несигурност
Когато мъжът не е сигурен във верността на „половинката” си или е сгоден за много привлекателна жена, която заглеждат куп мъже, може да достигне до онова чувство на несигурност, което му подшушва: „Хей, тази жена няма никога да бъде само твоя! Не се самозалъгвай! Някой ден ще се запознае с много по-привлекателен и богат мъж от теб и ще я загубиш!”. Това пагубно гласче може да накара вашия мъж да започне да се самодоказва, т.е. чрез изневярата си да се „потвърди” като водач и лидер. За него тази изневяра може да послужи и като „авариен изход” в случай, че вие го изоставите.
Житейски пример: С. и Б. са влюбени и излизат заедно от година. Б. й предлага брак, но С. още се колебае, защото е само на 24 и иска да започне научна кариера. Същевременно е много привлекателна и много нейни колеги я ухажват. Независимо че тя демонстрира чувства към Б., той се чувства несигурен и когато С. му представя приятелката си Т., бърза да се озове в леглото с нея. След месец С. разбира за връзката между Т. и Б. и се разделя огорчена с Б. Когато попитах Б. защо го е направил, той каза тъжно: „Исках просто да си докажа, че жените ме приемат за привлекателен, както мъжете приемат С.”. Несигурността на Б. го е довела до две грешки – раздяла с Б., загуба на самоуважение заради една бегла връзка, която, както ми довери, дори не му е харесала.

Втора причина. От незрялост и липса на опит
Мъжете с малък опит, както и жените с малък опит са „лесна плячка” за изкушенията. Ето ви един удар върху мнението на моралистите, че първият опит трябва да придобием с брака. Един мъж с малък опит ще бъде изкушен от разголената ви съседка, от атрактивната продавачка, от стриптизьорката, защото това, което не е изживял, ще бъде винаги един зов към „дивото” в него. Незрелият мъж се влияе лесно от мнението на околните – на приятелите си, на роднините, на жените и много лесно може да престъпи границата между позволено и непозволено.
Житейски пример: Р. е двадесетгодишен, но независимо от приятния си външен вид е много срамежлив и няма никакъв сексуален опит. Един ден се запознава с Ф., която е импулсивна, с независим характер и много лъчезарна. Ф. се влюбва в P., кани го на среща и започват да излизат заедно. След около година се сгодяват официално. На една екскурзия Р. се запознава с В. – сексапилна, червенокоса жена, по-голяма от него. В., която е разведена и търси развлечения, започва да го съблазнява, разбирайки, че няма голям опит с жените, и Р. веднага откликва. Струва му се, че пред него се е открил един нов, вълшебен свят. В. изпитва удоволствие да го манипулира и го съветва лукаво да изостави Ф., защото го ограничава. Р. не отговаря на позвъняванията на Ф. и дори й признава за авантюрата си. Ф. се отдръпва от него и отказва да се срещнат отново. Когато попитах Р. защо го е направил, той ми призна: „Може би избързах да се сгодя за първата жена, която харесах. Трябваше да натрупам някакъв опит и тогава да кажа „да”! Неопитността ми и желанието да изживея нещо различно ме подтикнаха да започна връзка с В.”.

Трета причина. От зависимост
Ако вашият мъж е зависим от алкохол, наркотици или страда от компулсивно-обсесивни разстройства, би трябвало да бъде подложен на специално наблюдение. Често тези зависимости водят до девиации в характера и причиняват сериозни проблеми в една връзка.
Житейски пример: И. е красив млад мъж, много ухажван от жените. Скоро той започва да се движи в компаниите на по-възрастни, благосъстоятелни дами, употребявайки алкохол в огромни количества. Един ден се запознава с А. – една прекрасна брюнетка, която също се влюбва в него и решават да се оженят. А. не знае нищо за миналото на И., защото той не й го споделя. След около година А. забелязва, че И. често закъснява и се прибира напълно пиян. Отговаря й, че е бил с приятели, но по дрехите му има следи от червило. А. се обръща към частна детективска агенция и разбира истината – И. се е върнал към стария си начин на живот, излизайки с различни жени. Тя незабавно иска развод. При разговор с И. той ми призна, че е разбрал, че никога не трябва да крием нещо от миналото си пред хората, с които смятаме да живеем, защото рано или късно те го научават. Ако И. беше признал истината, двамата можеха да се обърнат към брачен психоаналитик и да не се стигне до развод.

Четвърта причина. От незадоволеност във вашата връзка
Ако вие рядко виждате вашия мъж или не му обръщате никакво внимание, ако често го унижавате или обиждате, ако често спорите и се впускате в кавги, ако между вас липсва диалог или го „изнудвате” със сексуалните си умения: „Няма да правя секс с теб, докато не направиш това, което искам!”, не се учудвайте, че той ще бъде принуден да търси „навън” задоволяването на своите нужди. Същото се случва и когато драстично изоставите грижите за себе си и външността си. Разбира се, подобни проблеми могат да се получат във всяка двойка, важното е да не продължат безкрайно дълго време, докато двойката спре да съществува.
Житейски пример: А. и С. са колеги от университета. След като завършват, решават да сключат брак. Година след това се ражда малката им дъщеричка. С. отказва да намери работа и остава на издръжката на А., който започва кариера в едно министерство, но сумата, която получава, е почти символична. Скоро започват кавгите. С. отказва какъвто и да било сексуален контакт, крещи непрекъснато, изисква материални придобивки, които А. не може да си позволи. Двамата се карат всекидневно. Често А. преспива в службата си. Един ден му представят новата колежка Н., която е хубава, млада и от богато семейство. Н. иска просто да се забавлява и откликва на ухажването на симпатичния А. Връзката им се превръща във всеобща тайна, но въпреки това А. не се развежда. С. изпада в депресия и се премества да живее при майка си. Когато говорих с А., той ми сподели, че не може да чака една жена да благоволи да забележи, че той съществува. Ако С. беше проявила повече разбиране или си беше намерила работа, можеше да е по-малко нервна и да си позволи поне част от нещата, за които мечтае. Още повече че преди да вземе решение за брак, е познавала отлично финансовото състояние на А.

Заключение: Стремете се да не допускате тези грешки, независимо от вашия пол, защото, повярвайте ми, жените изневеряват по същите причини. Всяка една от тези грешки води до разрушаване на връзката и може би големи материални или психически последствия за някои от партньорите.
17.01.2019, 12:00 часа
992 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha