Масово крадат ток в Берковско

Масово крадат ток в Берковско Вчера служители на електроразпределителната компания ЧЕЗ са установили незаконни прикачвания към електроразпределителната мрежа в Берковица, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Монтана.
Към 10 часа инкасаторите са правили проверки в квартал „Раковица“ в града под Ком. Там са констатирани две незаконни прикачвания - в масивна двуетажна постройка, обитавана от 54-годишен жител и в къщата на 61-годишен абонат. Прикачването е осъществено директно върху преминаващите в близост до къщите проводници от мрежата за ниско напрежение, без енергията да преминава през уред за търговско измерване. Към 14 часа са направени проверки и в близкото село Цветкова бара. Служителите на ЧЕЗ установили, че в електрическо табло в масивна двуетажна постройка 66-годишен местен жител е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Малко преди 15 часа при проверка в село Бързия в електрическо табло на железобетонен стълб,  с титуляр на партидата монтанска фирма, също е осъществно неправомерно прикачване.
Местопроизшествията са посетени от служители на полицията в Берковица. Извършени са огледи и са образувани досъдебни производства.
 
18.01.2019, 11:06 часа
1796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha