Вкусна изложба подредиха в Ново село

Вкусна изложба подредиха в Ново село "Вкусно, здравословно"- така дамите-диабетици във видинското село Ново село озаглавиха своята кулинарна изложба. Тя беше подредена на празника Бабинден, който отбелязват днес, в навечерието на Деня на родилната помощ, 21 януари. 
В изложбата бяха показани 12  ястия от 7 баби, които смятат, че диабетът се предава и по наследство. Сред кулинарните изкушения имаше салати, предястия, основни ястия и мезета, закуски и десерти, пити, които са не само здравословни храни, но са поднесени така, че да предизвикат апетит дори у най-злоядите деца.
Интересът у присъстващите беше голям. Специални поздравления бяха поднесени от директора на Районната здравноосигурителна каса във Видин д-р Владимир Вълчев, който беше гост на празника. Имаше и снимки на ястия, споделяне на рецепти. А ръководството на секция „Диабет“ се надява, че всичко това ще бъде споделено с деца и приятели в интернет пространството. Всички участнички в изложбата получиха награда – шоколад за диабетици.
В секция "Диабет" към Клуба на пенсионера и хората с увреждания в Ново село членуват над 50 души. Най-младият член е в детска възраст. Това беше повод на ръководството на секцията да обърне внимание по-скоро на бабите, които отделят от залъка си за внуците, отколкото на майките за проблема на здравословното хранене от най-ранна възраст. /БНР
18.01.2019, 16:21 часа
981 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha