4-месечно изследване установи коя е най-добрата мазнина за готвене

4-месечно изследване установи коя е най-добрата мазнина за готвене Испански учени назоваха най-добрата мазнина за готвене, която има куп полезни за здравето свойства. Необходимо е просто да промените начина си на приготвяне на храната.
Експертите посочиха продукт, с който готвейки, ще се предпазите не само от високо кръвно, но и диабет тип 2, артрит, както и някои видове рак. Веществата в този продукт понижават стреса и разширяват кръвоносните съдове. Специалистите са достигнали до този извод чрез четиримесечен експеримент. 
Учените смятат, че готвенето с маслиново олио (известно още като зехтин), има много благоприятно влияние върху организма.  Това е може би най-добрата готварска мазнина, тъй като в нея се съдържат антиоксиданти, наречени полифеноли. 
Специалистите са сравнили ефекта от две четиримесечни диети. Едната от тях била богата на зехтин, а другата не.
Резултатите са показали, че изобилната консумация на зехтин се свързва с понижение в систоличното и диастоличното кръвно налягане, като ефектът е по-ясно изразен при жените.
 
20.01.2019, 16:17 часа
1427 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha