Волейболистите на "Спартак" /Враца/ победиха лидера в А-група на "Волеймания"

Волейболистите на "Спартак" /Враца/ победиха лидера в А-група на "Волеймания" Волейболният отбор на "Спартак" /Враца/ се поздрави с победа в първия си мач през втория полусезон на ЛВЛ "Волеймания". Врачани успяха да се наложат над лидера в група А на дивизия Б2, "Волей Строй" с 3:2 гейма и по този начин запазват шансовете си за класиране във фазата на плейофите. Срещата се изигра в София, във волейболната зала на ЦСКА - "Васил Симов".
Първите два гейма бяха загубени от "Спартак", като минус бе неефективната атака и лошо посрещане. Епизодичното добро представяне на сервис не бе достатъчно за победа в геймовете и врачани ги загубиха с 22:25 и 22:25. В третата част отборът от Враца се окопити и съумя да заиграе по-добре на блок и защита. Петър Петров и Искрен Иванов показаха традиционно силната си игра в нападение и гейма се затвори в полза на "Спартак" при 25:23. В следващия гейм битката продължи, като врачани водеха през по-голямата част, но допуснаха наваксване на противника, но въпреки това съумяха да спечелят с 25:23. В тайбрека "Спартак" бяха безапелационни, като не позволиха на противника да пробие врачанската блокада. Петров се представи отлично в нападение и петият гейм бе затворен при 15:7, което донесе така нужната победа на "Спартак".
Врачани излязоха в състав: кап. Владислав Карталов, Владимир Влахов, Петър Петров, Станислав Герганов, Искрен Иванов, Георги Божинов и Димитър Найденов. Добро включване от пейката направи Станислав Герганов, който се представи почти 100% в нападение и съумя да направи добри единични блокади. Разпределителите Георги Божинов и Владимир Влахов, показаха силната си игра на блок във важните моменти на мача. Капитанът Владислав Карталов успя да затрудни противника с начален удар, което позволи на врачани да се представят добре на блокада. "Спартак" заемат трета позиция във временното класиране, а Волей Строй се смъкнаха с позиция надолу и вече са втори. Следващата среща за врачани е на 27.02, като това ще бъде първият домакински мач за сезона.
21.01.2019, 10:39 часа
1380 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha