Дом за хора с увреждания получи дарение от певци

Дом за хора с увреждания получи дарение от певци Дарение от постелъчно бельо и дрехи получи Домът за възрастни хора с физически увреждания в монтанското село Горна Вереница. Акцията бе организирана от Бойка Серафимова – координатор на проекта “Активни общности: изграждане на капацитет за промяна” на платфарма „Агора” и община Монтана.
„При гостуването си в дома на 20 декември миналата година, когато певческа група „Пъстренец Jr.” поздрави с концерт обитателите му, разбрах от директора на социалното заведение Борислав Горанов, че особено през зимния сезон имат нужда от повече постелъчно бельо.
Споделих това с Венета Иванова - председателка на сдружение „Будители народни“, както и с приятелки. И учителите ветерани, и моите познати откликнаха. За по-малко от месец събрахме над 100 чаршафи, калъфки за възглавници, одеяла, подходящи дрехи. Със съдействието на кмета Златко Живков, който осигури транспорта до Горна Вереница, ги доставихме в дома", разказва Серафимова.
Така добрината на децата от певческата група към Младежкия дом породи друга гражданска инициатива в подкрепа на нуждаещи се възрастни хора. Стимулирането на солидарност, организирането на доброволчески акции и мобилизирането на усилията на местната общност за решаване на проблемите е крачка към създаване на гражданското общество.
22.01.2019, 11:18 часа
1176 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha