22 неща за женските гърди, които може би не знаехте

22 неща за женските гърди, които може би не знаехте Женските гърди винаги са били нещо като магнит за мъжете. Силният пол е направо запленен от тях и изпитва толкова силно привличане към тях сякаш са магнит. От цялата тази история някои жени са много поласкани от това, а някои са направо смутени. Едва ли някога ще има логично обяснение на това защо мъжете толкова много обичат женските гърди, но факт е и че самите дами често наблюдават размера на „конкуренцията” в лицето на други представителки на нежния пол. Събрахме на едно място 22 малко известни факта за женските гърди, които едва ли знаехте. Ето ги и тях:

1. Средната обиколка на гърдите на съвременните жени е 91,4 сантиметра.
2. От физиологична гледна точка, млечната жлеза е модифицирана потната жлеза.
3. При жените в Европа гърдите са с полусферична форма, при азиатците - коносувидна, а при африканските жени - крушовидна форма.
4. Статистиката показва, че една женска гърда тежи приблизително 400 грама.
5. С придобиването на всеки нов килограм женската гърда добавя 20 грама и обратно, ако жената загуби килограм, гърдата губи 20 грама.
6. През 19-ти век във Франция жените уголемявали гърдите като ги мажели с животински мазнини, восък или парафин.
7. При 80% от жените едната гърда (обикновено лявата) е по-голяма от другата.
8. През 2003 г. американските социолози заявиха, че колкото по-голям е размерът на гърдите, толкова по-високо е нивото на интелектуалното развитие на една жена.
9. Женските гърди леко се увеличават една седмица преди менструацията.
10. Гръдният кош се състои от 15-20 лопасти на жлезиста тъкан - заедно те приличат на грозде.
11. Под влиянието на студ женската гърда се стяга и става по-привлекателна.
12. Женските гърди не съдържат мускулна тъкан.
13. В Япония липсата на гърди се счита за символ на женственост и красота. За да скрият формите си японките омотавали плат около бюста си, за да изглежда по-малък.
14. При използване на силиконови импланти в 28% от случаите в гръдния кош се образува фиброзна зависимост - растеж на съединителната тъкан около чуждото тяло.
15. Амазонките са режели дясната си гърда – обикновено това ставало още в детството им. Според една версия, това улеснявало тренировките им с лък, а от друга - те го правели, за да сплашат враговете си.
16. Хипократ съветвал жени с плоски гърди да пеят силно, за да увеличат размера на бюста си.
17. Александър Дюма имал две купи, оформени под формата на гърдите на графиня дю Бари.
18. Австралийците-аборигени считат жените с малки гърди за дефектни.
19. В началото на 20 век в провинция Хунан, Китай, имало правило: държавните служители жени трябва да имат гърди с еднакъв размер (параграф 22 от списъка на изискванията).
20. През 1886 г. британците създават първия в света сутиен, наречен „устройство за увеличаване на гърдите“, и приличат на две цедилници за чай, набити на гърдите и залепени заедно.
21. Преди раждане женската гърда има тегло от до 700 грама.
22. В Устава на италианската армия се посочва, че момичетата с особено големи размери на гърдите трябва да бъдат подложени на операция за тяхното намаляване, ако искат да служат в армията.
24.01.2019, 11:00 часа
2536 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha