Компании обявиха, че напускат Великобритания заради Брекзит

Компании обявиха, че напускат Великобритания заради Брекзит Редица компании се оттеглят от Великобритания заради Брекзит, пише в."Гардиън". Това е пореден удар за премиера Тереза Мей, която не може да осигури подкрепа за споразумението за условията на раздялата с Европейския съюз (ЕС).
182-годишната британска фериботна компания P&O обяви, че изтегля корабите си от британските регистри. Шестте ферибота ще плават под кипърски флаг, защото така компанията ще запази данъчни облекчения, които предоставя Европейския съюз.
Технологичният гигант Сони също напуска. Японската компания обяви, че мести европейската си централа от Лондон в Амстердам, за да не бъде засегната дейността й от Брекзит.
Много коментари предизвика преместването на централата на компанията на британския милиардер Джеймс Дайсън от Великобритания в Сингапур.
Дайсън е един от големите поддръжници на Брекзит и от самото начало призоваваше политиците страната да напусне без споразумение с Брюксел. Компанията му за иновативни прахосмукачки и сешоари има около 4500 работници във Великобритания. Милиардерът не каза защо мести щаба й, но обяви, че няма да има съкращения.
23.01.2019, 09:42 часа
851 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha