Прокуратурата във Враца разследва фалшиви ТЕЛК решения

Прокуратурата във Враца разследва фалшиви ТЕЛК решения Прокуратурата във Враца разследва ТЕЛК-овете на трима души от областта, научи агенция BulNews. Информацията бе потвърдена от окръжния прокурор Десислав Начков.
Миналата седмица районната прокуратура в града под Околчица е образувала три висящи дела след установени фалшиви решения за ТЕЛК. Прокурорите разследват легитимността на документите, издадени от лекарите за кандидатстване пред териториалната комисия. Държавните обвинители проверяват реалното състояние на двама врачани и един човек от Бяла Слатина.
„Избрани са хора с ТЕЛК-ове, които имат ортопедични случаи, за да може по-лесно да се провери дали издаденият документ за кандидатстване пред комисията отговаря на състоянието на хората“, поясни Начков. 
По думите на Начков казусите с ТЕЛК решенията са много трудни защото териториалните експертни лекарски комисии не издават епикризи или изследвания, а вземат решение на базата на представените им от хората документи. От друга страна медиците, издали неверни документи, не подлежат на наказание, тъй като според тълкуванието на Наказателния кодекс не могат да бъдат привлечени като длъжностни лица.
Над 160 са решенията на ТЕЛК, които се проверяват от прокуратурата във Враца по разпоредената от главния прокурор акция от началото на годината.
 
23.01.2019, 10:07 часа
6498 3
Коментари

?

24.01.2019, 03:38 часа
Когато махнете тия мошенници от Козлодуйския телк тогава ще повярвам че правите нещо

!

23.01.2019, 14:38 часа
НОИ ВРАЦА - МАМУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ - ЯКО БЕЦАЛЕН !

и те така те!

23.01.2019, 12:43 часа
Абе то цялата държава се е разпаднала тия телковете се сетиха да гонят.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha