Ремонти и социални разходи включва бюджетът на община Вършец

Ремонти и социални разходи включва бюджетът на община Вършец Близо 7 милиона и 900 хиляди лева е проектобюджетът на община Вършец. Общинските съветници ще приемат финансовата рамка на в края на месеца. Местната управа все още приема предложения по проекта, съобщи кметът на Вършец Иван Лазаров.
"Запазваме тази година всички местни данъци и такси без повишение. Ще се стремим да запазим и всички публични услуги. Продължаваме със сериозната капиталова програма - над 1 милион. Ще се финансира смяната на водопровода и изграждането на тротоарите във Вършец."
80% е събираемостта на таксата битови отпадъци за миналата година, допълни вършечкият кмет Иван Лазаров.
Над 70 хиляди лева е предвидила общината за културните събития през 2019 година. Местната управа разчита да привлече повече туристи и чрез фестивалите и културните прояви в града на минералната вода. Близо 38 хиляди лева са събрани от туристически данък през 2018, което означава, че повече от 40 хиляди туристи са посетили Вършец, каза Лазаров.
През последните осем години община Вършец дава еднократна финансова помощ от 500 лева на семейства с новородени деца, и тази година сумата остава същата. 200 души се хранят по проекта "Топъл обяд" в града и селата.
"Имаме социален дом за лица с увреждания, той е пълен на 100 %, т.е. 15 потребители."
И в предстоящата година община Вършец разчита на евросредства, един от основните финансови източници е Програмата за развитие на селските райони, обяви кметът на Вършец Иван Лазаров.
"Завършихме миналата година читалището по програмата за селските райони. При добро време ще обновим и читалището."
23.01.2019, 10:40 часа
575 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha