Ти да видиш! Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха 2 596 000 лева забавени заплати

Ти да видиш! Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха 2 596 000 лева забавени заплати Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 2 596 000 лева през миналата година, научи агенция BulNews. Това е станало благодарение на намесата на Инспекцията по труда. Заплатите са били забавени за дълъг минал период, като основните заборчнели шефове, които са се издължили на служителите си, са от врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“ и шивашкото предприятие „Вратица-Враца“.
От инспекцията отчитат, че фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения в областта е сведен до нула, като за последните месеци на годината не са установени работодатели, които не изплащат навреме заплатите на служителите си.
През годината има 4 случая, при които работодателите не са изпълнили задължителните предписания за изплащане на възнагражденията на работниците, за което са им издадени наказателни постановления в размер на 5 500 лева. Две от тях са издадени именно на врачанската болница.
През годината са установени 29 служители да работят без трудов договор, като нарушенията са засечени в сферата на строителството и при питейни заведения в малките населени места. 
И тази година от инспекцията по труда продължават контрола относно работа без трудови договори и проверките на фирмите, които са потенциални нарушители на нормите, свързани със заплащане труда на работещите. Продължават и проверките в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията по труда във Враца.
 
23.01.2019, 12:19 часа
3871 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha