13 са жертвите на грипа на Западните Балкани

13 са жертвите на грипа на Западните Балкани

Общият брой на починалите от усложнения на грип в региона на Западните Балкани достигна 13 души, съобщи ТАСС. Както съобщи днес националната телевизия на Черна гора, в град Бар е починало дете на две години, за живота на друго се борят лекарите. В същото време броят на заболелите от грип А (H1), H1N1 и H3N2 в региона са десетки хиляди, макар лекарите да твърдят, че все още няма епидемия, предава БТА.
Най-много починали от грип има в Хърватия, където от началото на зимния сезон са загубили живота си девет души, съобщи местната телевизия. Освен това още два смъртни случая се проверяват за връзка с грипа. Общо в страната са преболедували грип 5 000 души. В момента 80 души са с тежък грип и пневмонии, от които 16 са деца.
В Сърбия са регистрирани два смъртни случая от грип, а около 5000 души са преболедували болестта. Вестник "Аваз" съобщи за смъртта на тригодишно момиче от усложнения от грип в град Зеница в Босна и Херцеговина. През последната седмица в страната има 20 тежки случая на грип с много усложнения.

23.01.2019, 14:39 часа
614 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha