Ето я престъпната схема на ченгетата от Икономическа полиция в Четвърто РПУ

Ето я престъпната схема на ченгетата от Икономическа полиция в Четвърто РПУ Половината от рушветите, прибирани от ченгетата от Икономическа полиция в столичното Четвърто районно, отивали за началника на сектора Красимир Кръстев. Това твърди Антони Апостолов - служител от полицейската банда, който проговори за йерархията в нея и в момента е със статут на свидетел, пише „Телеграф”. 
Трима от обвиняемите – началникът Кръстев, обвинен като шеф на престъпната група, и подчинените му Марио Дринцолов и Радослав Томов, остават в ареста, реши съдът.
Антони е най-младият кадър от петимата полицаи, които бяха задържани в сряда на работните си места, след като Томов взел 2000 лв. в кабинета си.
Постъпил в районното през 2015 г. Разказва, че по-старите колеги – Георги и Радослав, му обяснили, че ще трябва да иска рекет от търговци, който да предоставя  на шефа на сектора, като нещо ще остава и за него. Част от рекетираните го разпознават като полицаят, който леко заеква и кара джип.
В Инстаграм качва снимки, на които е зад волана на последен модел джип, на скъп часовник Омега и бижута. 2018 г. вече е на почивка в Дубай с приятелката си. Междувременно се хвали с пури и скъпи уискита.
В другата крайност е обвиненият като шеф на групата - Красимир Кръстев. Адвокатът му обясни, че семейството си е купувало домакински уреди за периода 2011-2019 г., като всички били на лизинг.
Бойлерът на началника на сектора бил купен на изплащане, а през януари жена му купила мобилен телефон за 300 лв., който също бил на лизинг.
Любопитен факт е, че два дни преди арестите той подал заявление за напускане. Адвокатът му Иво Найденов обясни това със здравословни проблеми, които го съпътствали през последната година. Колеги пък са на мнение, че дългогодишният кадър на МВР  може да е усетил, че се готви нещо и искал да си тръгне сам, прибирайки обезщетенията, които му се полагат. 
Красимир Кръстев бил в обтегнати отношения с Радослав и когато го приемал в кабинета си, искал винаги да има още някой за свидетел. Защитата на Кръстев твърди, че е възможно подчинените му да са изкарвали пари на негов гръб, злоупотребявайки с името му. От дадените до момента показания става ясно, че оперативните служители от Икономическа полиция обяснявали на изнудваните търговци, че трябва да са в добри отношения с тях, защото шефът им ще си замине, но те остават и ще им се наложи да работят заедно. Антони твърди, че са го пращали да прибира пари от автокъщи. Исканата сума му била давана на листче.
До момента изнудвани от два обекта са дали показания по делото. Защитата на Томов пък твърди, че ръцете му светели, защото белязаните пари първо били пипани от свидетеля Велков, с когото той се ръкувал.
27.01.2019, 13:05 часа
1689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha