Задържаха българин, издирван от гръцките власти

Задържаха българин, издирван от гръцките власти Ахмед Ахмед, издирван от гръцките власти, за да бъде разследван за крупна кражба, извършена в град Ираклия в източен Крит през зимата на 2015 година, ще дочака производството по екстрадицията му в ареста. Това реши състав на Варненския апелативен съд.
Ахмед е задържан под стража въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 4-и декември 2018 г. от апелативен прокурор от източен Крит. Според гръцките власти той е разследван за кражба, извършена през февруари 2015 година от дома на местен жител заедно с още няколко български граждани, "след предварителен сговор и в съучастие". Мъжете проникнали през балконската врата, задигнали голяма сума в евро, ключ от автомобил, документи и множество бижута – всичко на стойност 221 800 евро. Кражбата е престъпление, което се наказва максимум с 10 години затвор в Гърция и се преследва от закона и в България.
След като е бил обявен за международно издирване, Ахмед е бил задържан в Девня на 9-и януари тази година. Очаква се във Варна да пристигнат всички необходими документи, за да се насрочи делото по екстрадицията на Ахмед. До тогава той остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.
29.01.2019, 11:36 часа
573 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha