Гневен дядка отрови котките на комшия с антифриз, изяли му рибата

Гневен дядка отрови котките на комшия с антифриз, изяли му рибата Гневен дядка от Бяла Слатина, отровил две от котките на комшията си с антифриз, бе глобен с 1 000 лева, научи агенция BulNews. 
Делото срещу Г.Б. се гледа преди дни в районния съд в Бяла Слатина, където магистратите категорично отсякоха, че е проявил жестокост към две от котките, собственост на комшията му П.П.
От документите по делото става ясно, че дядото е отровил две от шестте котки на комшията си Петър Петров през октомври 2017 година. В началото на месеца Г.Б. бил оставил на масата в кухнята си пържена риба. Излязъл за малко навън и като се върнал видял, че две от котките на съседа му ядат от рибата. Ядосан на животните, дядката веднага скроил план как да им види сметката. 
Сипал в една пластмасова паничка антифриз, който му бил останал от автомобила и вътре в него сложил парчета хранителни отпадъци от месо. Сместа поставил до оградата на имота си, на около половин метър от портата си и зачакал котките да дойдат. Малко след това двете животинки починали и комшията му ги заровил в двора на имота си. 
След смъртта на котките си Петров видял в двора на Г.Б. чиния със синя течност и парченца риба и кости в нея и веднага подал сигнал в полицията в Бяла Слатина. Отзовалите се униформени направили оглед, иззели чинията и изровили двете умрели котки. На труповете на животните била направена токсико-химическа експертиза, от която станало ясно, че животните са отровени с антифриза от паничката. 
Съдебно-ветеринарната експертиза пък показала, че двете животни са умрели в страшни мъки.
При разпит на дядото той признал за стореното и съжалил за смъртта на котетата. За действията му магистратите го освободили от наказателна отговорност пенсионера и му наложили минималната предвидена от закона глоба в размер на 1 000 лева. 
 
01.02.2019, 08:40 часа
6575 1
Коментари

така е

01.02.2019, 23:35 часа
Писнало му е на човека,народа полудя с тия котки и кучета,само псетор и една цигания в БГ.Макар че май трудно котка ще пие или яде антифриз
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha