Фрази, които употребяват измамните продавачи на употребявани коли

Фрази, които употребяват измамните продавачи на употребявани коли Да се натъкнете  на измамник, купувайки употребяван автомобил е като стой та гледай. Това обаче не означава, че е по-добре да се откаже от закупуването на кола втора ръка.  
Просто трябва да бъдете изключително внимателни: проверявайте документите, диагностицирайте машината и внимателно слушайте всяка дума на продавача. Самите те често се издават именно чрез най-обикновени на пръв поглед фрази. 
Измамите на вторичния автомобилен пазар остават един от най-острите проблеми, пред които са изправени купувачите. Какви ли не трикове - и банални, и сложни - използват мошениците, за да пробутат стоката си. 
Днес ще се съсредоточим върху фрази, които измамниците, често използват, без да подозират, че по тях могат да бъдат разпознати.
Кои са фразите, използвани от шарлатаните на вторичния автопазар: 
Колата не е моя, а на сина на приятеля на сестрата на племеника на тъста ми
Подчертавайки факта, че няма пряка връзка с колата, предлагана за продажба, дилърът се опитва да се измъкне от неудобните въпроси - това си мислят повечето шофьори.
Всъщност, този трик често се използва от прекупвачи на задигнати коли, чиито имена липсват в регистрите на официалните продавачи и те трябва някак си да обяснят този момент на купувача.
Освен вас, този автомобил вече са го гледали над 100 мераклии
По такъв ненатрапчив начин продавачът, по време на телефонен разговор, подсказва на клиента да остави депозит - малка, чисто символичен. Но тези, които крънкат пари от купувача преди сделката, априори не може да бъдат честни продавачи. 
"Е, и какво като са идвали да го гледат?!", отговорете кратко и ясно на изнудвач. Със сигурност след това ще чуете как той ви затваря телефона. 
Нищо не е правено по колата, само маслото е сменяно
На вторичния пазар разбира се , има и такива автомобили, на които наистина за 7 години никога не са били необходими никакви ремонти. Но това е една „приятна“ рядкост, подобна на намирането на натъпкан с пари портфейл на улицата.
Най-вероятно продавачът хитрува, прикривайки сериозни дефекти. Как да го проверя? Откарайте колата в доверен сервиз.
Това е осмата кола в семейството, само прабабата я припалва понякога
Като се фокусират върху факта, че автомобилът е използван изключително рядко, измамниците оправдават приказно малките показатели на километража. За щастие, днес има много начини да разберете какъв е действителният пробег на автомобила. 
Не е удряна, не е пребоядисвана
Тази басня обаче е подходяща само за първокласници, но трябва да бъде включена в списъка. Всеки шофьор трябва много да се постарае, за да няма нито една драскотина по автомобила след няколко години активна употреба.
Особено когато става въпрос за коли в големите градове. Високи бордюри, тесни паркинги, хулигани, джигити по пътищата, падащи предмети - с 2 думи: екстремни условия, които взимат жертви денонощно.
 
03.02.2019, 09:20 часа
3439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha