Брадва! Росен Добрев отряза главите на шофьорите от Оряхово

Брадва! Росен Добрев отряза главите на шофьорите от Оряхово Кметът на община Оряхово Росен Добрев извади голямата секира и отряза главите на шофьорите в Оряхово с убийствено високи данъци за превозните средства, научи агенция BulNews. Решението е взето преди около седмица по време на редовното заседание на общинския съвет, като шокиращата докладна е внесена лично от градоначалника.
Сега всички шофьори в общината ще трябва да бръкнат дълбоко в джобовете си за лукса да притежават автомобил. На практика кметът, който е издигнат от ПП ГЕРБ, е наложил на жителите на малката община един от най-високите данъци за автомобили в страната. Предложението е лишено от всякаква логика, на фона на сериозното обезлюдяване в града.
Бърза справка показва, че собствениците на автомобили в Оряхово ще трябва да плащат за най-масовия модел коли с мощност на двигателя до 55 kW 0.60 лв. за 1 kW. Не така стоят нещата например във Враца, където в същия клас жителите на областния град плащат едва 0.34 лв. за 1kW. Разликата е повече от фрапираща, а това е едва малка част от формулата, която товари шофьорите. В друг компонент в таблицата, касаещ екологичната категория на автомобила, Враца отново е с доста по-ниски ставки от Оряхово. Данъците за мотопеди, мотоциклети, ремаркета, каравани и други превозни средства на територията на общината също вървят драстично нагоре, става ясно от приетото предложение на Добрев. 
По време на обсъждането съветникът Николай Петранов предложил да бъде приет минимумът, който разрешава Закона за местните данъци и такси, но 9 от колегите му от ГЕРБ и 1 от ВМРО гласували против и така в обременили съгражданите си с убийствените данъци.
07.02.2019, 08:06 часа
16066 6
Коментари

Сашо

08.02.2019, 08:19 часа
Наесен като Дингилето стане кмет, данъците ще паднат веднага, даже ще отпаднат след построяване на моста.

шишо

07.02.2019, 15:43 часа
Жена му нали е областен управител на Плевен, а той е як земеделски производител, т. е. милионерче баце. Дреме му на шпагата на бай Росен-трети мандат кмет.

пЕшО с ГоЛеМаТа Гега

07.02.2019, 12:37 часа
дА го еВа доБре че е ниКи пеТРанов да гО поБликуВа това. тОЙ ще БЪде сЛедВаЩия кмет да го еВа.

ПетКО от Табашкио мостъ

07.02.2019, 11:14 часа
А па я си пиа у ресторанто срещу назе и си бройкам една кака от ГЕРБ да я мандръсам теа дена къде недея. За тоя селяк бе боли уюу.

Дедо Скръц

07.02.2019, 09:11 часа
Това абсолютно и напълно ще лиши ореховчани от шанса да се влюби в тях млада тайландка, заради европейска заможност...

Николай Иванов

07.02.2019, 08:29 часа
Напълно нормална и логична постъпка на самозабравилия се селановски дерибей.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha