Валери Божинов напусна врачанския "Ботев" заради трансфер в "Левски"

Валери Божинов напусна врачанския "Ботев" заради трансфер в "Левски" Нападателят на врачанския „Ботев“ Валери Божинов взе решение и от днес отново ще е футболист на „Левски“, научи агенция BulNews.
Още в края на миналата година ви информирахме, че 32-годишният футболист е пред завръщане на "Герена". Сега Божинов се разбра със "сините“ и снощи използва профила си в социалната мрежа "Инстаграм", за да се сбогува с вече бившите си съотборници в „Ботев“ (Враца). Днес нападателят ще подпише договор за година и половина, след което веднага ще излети за Кипър, за да се присъедини към новия си тим в Агия Напа.
"Искам да благодаря на моите съотборници от Ботев Враца! На всички фенове за безрезервната подкрепа, на моя баща Сашо Ангелов и не на последно място на кмета на гр. Враца Калин Каменов! Изживях прекрасни мигове тук! Ще ви пазя в сърцето си!", написа нападателят към видеото в профила си.
Божинов се завръща на "Герена" пет години по-късно, след като през 2014 година беше част от тима в първите осем месеца и вкара 8 гола в общо 20 мача, ставайки голмайстор на плейофите от първата шестица за сезон 2014/2015 г., реализирайки 5 попадения.
През есента на миналата година Божинов се завърна в Първа лига и с екипа на "Ботев" (Враца) вкара 7 гола за 11 мача. Две от попаденията бяха във вратата на "Левски" при историческия успех за врачани с 3:1 на "Герена".
Трансферът е удар по рехавата репутация на врачанския „Конкурент“, който до последно твърдеше, че преминаването на Божигол в „Левски“ е измишльотина на столичните медии. Така с безумните си твърдения вестникът и ведомственият му сайт за пореден път станаха за смях пред почитателите на спорта.
07.02.2019, 08:42 часа
1589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha