Нощ на книгите за Хари Потър във Видин

Нощ на книгите за Хари Потър във Видин В Регионална библиотека “Михалаки Георгиев” във Видин ще се проведе петата ежегодна Нощ на книгите за Хари Потър, чествана по цял свят. Вечерта е вдъхновена от „Хогуортс“. Забавата започва в 18:00 часа в Детски отдел на библиотеката.
В Нощта на книгите за Хари Потър: „Хогуортс“ посетителите ще споделят магията на незабравимите истории на Дж. К. Роулинг, а новото поколение читатели ще се запознае с несравнимия свят на Хари Потър. 
"Предвидили сме различни игри и занимания, интересни за децата. Възрастовата група на децата, които вече се записаха е от порядъка на осем до тринадесет години. Децата много са се подготвили. Книгите на Дж. Роулинг са незабравими, така че ще се опитаме да пресъздадем на поколението читатели този свят на магии и вълшебства"- загатна преди събитието завеждащият Детския отдел в библиотеката Адрияна Цветкова.
В Детски отдел младите „магьосници, вещици и мъгъли” ще имат възможност да вземат участие във вечер, изпълнена със забавни игри и четения от любимите книги за Хари Потър. Всичко ще започне, когато Разпределителната шапка избере в кой от четирите дома да попадне всеки участник. Мястото е вече украсено, а професор Дъмбълдор има и свой собствен кабинет. Ще има и почерпка, вдъхновена от някои от най-вкусните магьоснически храни, описани в книгите. 
08.02.2019, 15:34 часа
783 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha