Бензиностанции може да затворят заради нова наредба от 31 март

Бензиностанции може да затворят заради нова наредба от 31 март Новата наредба на НАП за касовите апарати ще струва на бензиностанциите десетки хиляди евро. Държавата си е поставила срок за влизане в сила до 31 март. Половината от обектите със сигурност няма да са готови. Това заяви след проведена дискусия в БСК Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация, предаде репортер на БГНЕС. 
Всяка бензиностанция ще бъде принудена да промени софтуера на касовите апарати. Във всеки обект промяната ще се извършва ръчно в срок до 1 април. В началото на юни наличните фискални апарати ще трябва да се заменят с нови. Надявам се да получим отсрочка от Министерството на финансите, тъй като тази наредба е спусната от там, а не от НАП. Заявяваме го най-отговорно - няма да се справим. Най-оптимистичният срок е краят на август, прогнозира Бенчев. 
От 1 април на касовата бележка от бензиностанцията ще пише покупна цена, продажна цена без данъци, размер на ДДС и акцизи. 
„Членовете на Българската петролна и газова асоциация не могат да си позволят да работят извън закона и на практика ще се наложи да затворим обекти. За момента не може да се каже дали ще скочат горивата заради новите изисквания. Ясно е обаче, че браншът ще се наложи да инвестира между 800 000 и 1 млн. лева за промените в касовите апарати“, каза още членът на асоциацията.
11.02.2019, 14:35 часа
1103 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha