„Първа Атомна“ се наложи с 3:0 над „Огоста“/Хайредин/

„Първа Атомна“ се наложи с 3:0 над „Огоста“/Хайредин/ „Първа Атомна“ записа трета поредна победа в контролите от предсезонната си подготовка за втория дял от първенството на Северозападната трета лига. Те се наложиха с 3:0 над състава на „Огоста“/Хайредин/, който се намира на втора позиция във временното класиране в „А“ областна група на Врачанско.
Срещата започна доста равностойно като играта се водеше предимно в центъра на терена. Първата по сериозна опасност беше пред вратата на гостите и беше създадена от Александър Герасимов, който обаче не успя да се разпише. При ответната атака гол на Ангел Големанов бе отменен заради засада. Постепенно домакините започнаха да налагат по-голям териториален натиск и стигнаха до откриване на резултата. Капитанът и временен треньор на „Първа Атомна“ Николай Ганчев даде аванс на своя тим в 20 минута, след като „открадна“ топката от защитник на гостите и не сбърка останал сам срещу вратаря за 1:0. Отново той покачи резултата за 2:0 няколко минути по-късно след хубава атака и прецизен завършващ удар. Александър Герасимов направи резултата класически, след като засече с крак хубаво подаване на Пламен Трифонов и оформи крайното 3:0 в последните минути на първата част.
През второто полувреме от двубоя темпото на игра спадна доста като домакините и гостите направиха куп смени. Все пак двата отбора създадоха по няколко опасни положения за гол, но до такъв не се стигна. Така две седмици преди първия официален домакински двубой от шампионата на Северозападната трета лига на 24 февруари срещу „Бдин“/Видин/, отборът на „Първа Атомна“ записа три победи от три срещи при голова разлика 9:2 /Николай Ганчев – 4, Антонио Йорданов – 2, Александър Славейков, Калин Красимиров и Александър Герасимов – 1/.
„Доволен съм от старанието на всички момчета, от тяхното представяне в контролите, голямо желание за игра и себераздаване във всичките срещи въпреки голямата умора в тях от тренировките и приятелските срещи. Наистина на момчетата им дойде малко повече натоварването, но няма как, стартът наближава и трябва да сме готови. Ще търсим още попълнения. Надявам се и ръководството да намери подходящ старши треньор. Последната приятелска среща преди подновяването на първенството ще е  отново срещу състава на U19 на ПФК „Монтана“. Срещата ще се изиграе там най-вероятно на 16 февруари“, заяви капитанът и временен наставник на „Първа Атомна“ Николай Ганчев.
11.02.2019, 14:56 часа
1188 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha