Младен Маринов: Разпратена е европейска заповед за разследване за отравянето на Гебрев

Младен Маринов: Разпратена е европейска заповед за разследване за отравянето на Гебрев Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи днес, че по случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев не се изключва нито една версия. Той допълни, че по случая има издадена европейска заповед за разследване, която вече е изпратена на западните партньорски служби, предаде БНР.
„Сигналът тогава дойде от Военномедицинска академия за лице, настанено в безпомощно състояние. Естествено към този момент не бяха ясни причините за неговото състояние, така че незабавно започнахме процесуално-следствени действия. Беше образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител. В хода на разследването бяха проведени абсолютно всички оперативно-издирвателни мероприятия, множество експертизи бяха назначени по случая“, отбелязва вътрешният министър.
При получаване на новата информация незабавно бяха предприети действия по възобновяване на досъдебното производство и на най-високо политическо ниво от премиера и главния прокурор бяха уведомени партньорските служби, посочи още Маринов. Той допълни, че случаят е бил в полезрението на западните служби, с които е имало синхрон в действията. Има издадена международна заповед за разследване, която е изпратена във Великобритания.
„Така че, уверявам ви, всичко което може да се направи, се прави по изясняване на всички факти. Нито една версия не изключваме до момента, в който не бъде отхвърлена от събраните факти и обстоятелства. Казах ви, образувано е досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител на този етап“, каза Младенов.
12.02.2019, 15:02 часа
744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha