Изложба във Враца събира пари за книга с история на Челопек

Изложба във Враца събира пари за книга с история на Челопек

Над 150 ръчно направени изделия за дома и семейството, изработени от жители на врачанското село Челопек, бяха представени на благотворителната изложба-базар„Искри от огнището“. Домакин на проявата беше Етнографско-възрожденският комплекс „Св. Софроний Врачански“ във Враца, съобщават от Общината в града под Околчица.
Целта на благотворителното събитие е набиране на средства за издаване историята на селото- „Челопек - Природният олтар“, с автор дългогодишния журналист Цветана Евгениева, както и за да се популяризират художествените занаяти и приемствеността в духовното наследство.
Базарът се организира от Народно читалище „Огнище - 1930“ в Челопек, кметството и църковното настоятелство при храм „Св. Димитър“ и бе открит от кмета на балканското село Тихомир Тошев. Той благодари на всички, включили се в изработката на изделията и съобщи, че официалното представяне на книгата ще бъде на 3 март в Челопек.
На благотворителната изложба, която ще продължи до 14 февруари, присъстваха секретарят на Община Враца Нина Дакева, директори на културни институции, общественици и представители на общинска администрация.

12.02.2019, 15:25 часа
1460 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha