Огнен ад! Вижте горещата статистика за починали и пострадали хора при пожари за година в Монтанско

Огнен ад! Вижте горещата статистика за починали и пострадали хора при пожари за година в Монтанско Двама души са загинали и четирима са пострадали вследствие на пожари в област Монтана през 2018 г., научи агенция BulNews. Единият от ранените е огнеборец, който се опитвал да потуши поредната стихия.
Най-често загиналите са възрастни или трудно подвижни хора, като тази тенденция се запазва поради демографската криза в областта и застаряването на населението, посочват от регионалната дирекция по пожарна безопасност в Монтана. Голяма част от тези възрастни хора са също така и самотно живущи, което е предпоставка за тяхната безпомощност при пожар.
За жалост през изминалата година един служител на пожарната е пострадал при изпълнение на служебните си задължения, допълват от дирекцията.
През 2018 година огнеборците са реагирали на 1 758  произшествия, от които 26 са по лъжливи сигнали. Потушени са 926 пожара, от които 191 са нанесли преки материални щети, а 735 пожара са преминали без последствия.
Най-честата причина за възникване на огнените инциденти е късо съединение. При 59 от случаите миналата година именно това е довело до избухването на пожар.  Следва проявена небрежност при боравене с открит огън - 41 от регистрираните случаи. В процес на установяване са 19 пожара, умишлените също са 19, от техническа неизправност са причинени 18 пожара, а при неправилно ползване на нагревателни уреди са възникнали 7 инцидента. Играчка-плачка е станала 2 пъти миналата година, когато отговорни за възпламеняването са били деца, поясняват още от дирекцията.
Високият процент на пожарите в жилищните сгради и транспортните средства се запазва през годините. Тази тенденция продължава най-вече поради липсата на противопожарен контрол, въпреки кампаниите за превенция и информираност на населението от страна на органите за пожарна безопасност и защита на населението.
13.02.2019, 08:20 часа
3083 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha