Драгомир Стойнев: Парламентът е изчерпан, правителството - също! Да отиваме на избори

Драгомир Стойнев: Парламентът е изчерпан, правителството - също! Да отиваме на избори Парламентът е изчерпан, правителството също, защото не може да запълни работата на парламента, и затова е най-добре да отиваме на избори, заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев в началото на пленарното заседание.
Стойнев заяви, че за втора седмица дневният ред на парламента е незапълнен и има изключително малко точки.
„БСП търси дебат, БСП търси истината. За втора седмица се получава това нещо. Мисля, че е изключително срамно да се предлага такъв дневен ред, при положение, че опозицията има законопроекти, които дори не са гледани в комисия“, каза Стойнев.
Той изброи промените в Закона за публичните финанси, Закона за ползването на земеделски земи.
„По този начин е срамно да продължава работа този парламент. Това показва едно. Първо, че вас ви е срам от законодателството, което влиза. Вие сте изцяло некомпетентни да свършите своята работа, а за нас означава, че този парламент е изчерпан. Правителството е изчерпано, защото не може да запълни работата на парламента и затова е най-добре да отиваме на избори“, допълни Стойнев.
От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева обърна внимание на опозицията, че всяка сряда имат възможност да правят предложения по дневния ред, а всяка първа сряда от месеца могат на ротационен принцип да залагат в дневния ред на парламента свои законодателни инициативи. 
В процедура по начина на водене Драгомир Стойнев отговори на Цвета Караянчева и припомни, че миналата седмица бе първата сряда на месеца.
„Ние се възползвахме от това наше правило и вие дори не пожелахте да кажете една дума за този законопроект. Това е парламентарна трибуна, за която трябва да водим политически дебат“, допълни Стойнев.
13.02.2019, 10:27 часа
1019 1
Коментари

УКЕ

13.02.2019, 13:46 часа
Я ПА ТОА ИЗКЛЕСЯК
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha