Валентин Вацев: Борисов отново е в трудна ситуация, може да поиска отпуск за трети път

Валентин Вацев: Борисов отново е в трудна ситуация, може да поиска отпуск за трети път Медиите са продължение на живота и ако животът е пошъл и дребнав, ако е скучен и безперспективен, медиите не могат да бъдат искрящи от творческо вдъхновение. Чувствам се като член на амазонско племе, което живее изолирано от големия свят. Така анализаторът Валентин Вацев коментира медийната среда и политическите скандали у нас в интервю за "12+3".
България е заден двор на световната култура и е нормално първо да научаваме последните "открития" на хранениците на "Америка за България", допълни Вацев.
Според Вацев историята с отравянето на Гебрев и свързването й със "Случая Скрипал" е изпълнение на служебна поръчка от страна на българските журналисти.
"Издигам глас в защита на душевното състояние на г-н Цветанов. Откакто се върна от молитвената си закуска, започна да ме изненадва и да ме безпокои. Откакто този православен християнин беше на съслужение с евангелисти и баптисти, е в една постмодерна фаза на изказа с ключови думи - новичок, агенти, ГРУ и т.н. Ако се опитаме да направим анализ по тези ключови думи, той е убеден, че ние не бива да влизаме в историята с "Турски поток". Още не е казал окончателнто обяснение защо. Този хъб, от който ние трябва да се отървем, вероятно е място, на 40 километра от което не бива да минават хора, защото сигурно ще тече газ новичок...
Интересно все пак каква е позицията на Бойко Борисов. Той отново е в трудна ситуация. Неговият заместник може да ходи на молитвени закуски и да сменя творческите си нагласи от сутринта до вечерта, но Борисов вече е поел ангажимент. В такива случаи може да се твърди че той се крие под масата. За да може скоро след това да каже, че всичко това се случи без мен. Очаквам до седмица-две да се разграничи. Мисля, че той би искал нещата да се успокоят и да го оставят на мира. Боя се, че той за трети път може да поиска градска отпуска, както първите два пъти.
Не е лесно да си Бойко Борисов. Той е поел ангажименти, има официално решение на правителството и изведнъж неговата дясна ръка отвори битка срещу дамаджаните с новичок и путинските попълзновения", добави анализаторът.
Вацев прогнозира, че "историята с Венецуела ще завърши не много успешно. В такива случаи държавният секретар Помпео трябва много да се старае, за да не го стигне съдбата на изгорелия бушон. Има проблем и със "Северен поток" след договорката между Франция и Германия.
Валентин  Вацев смята, че "главният сюжет, който тресе САЩ в момента е как да се попречи на Тръмп да спечели отново президентските избори."
Относно мястото на България той отбеляза, че "ние винаги бягаме преди локомотива на историята, размахвайки долните си гащи над главата си. Искаме да изпълним волята на Вашингтон преди да е формулирана, както преди това ставаше с Москва.
Новото поколение български политици не е чуждо на старото поколение. Според Вацев "българският елит е шарен, в него има най-различни нагласи. Проблемът е, че гнилата част е най-отгоре. Но промяната на етажите е трудна и скъпа задача. Идеята за ренесанс на европейския суверенитет витае. Очаквам тя да победи на евроизборите. Тя повече няма да бъде подценявана и маргинализирана. Не се осъществи мечтата за Съединени европейски щати."
Вацев смята, че главният антиглобалист е Тръмп. Той помни какво е велика индустриална държава - САЩ бяха такав преди глобализацията. След него бих сложил и Путин, който не е съгласен Русия да бъде беден роднина в глобализиран свят. Очаквам евроизборите със затаен дъх, очаквам края на високата вълна, на еврофедерализма, на липсата на усет за суверенитет. Хората от този тип са много, време е да чуем техния глас, каза още Валентин Вацев. 
13.02.2019, 16:22 часа
1386 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha