Лют скандал се вихри в парламента

Лют скандал се вихри в парламента

Безумен скандал се вихри в парламента, въпреки че депутатите са приели само заглавието на Изборния кодекс. Управляващи и опозиция си размениха думи като "шайка", "заклахте", "комсомолец".
Тон даде Крум Зарков от БСП, който обвини депутатите от ГЕРБ, че гласуват на тъмно - текстове, които не познават. Той обяви, че правната комисия не работи по правилник. И напомни, че юристите от Съвета по законодателство са се разграничили от НС. Шефът на правната комисия Данаил Кирилов го обвини в манипулация и истеричен патос.
В отговор червеният Явор Божанков обвини управляващите, че са шайка и, че нанасят шамар на българските избиратели, а Кирилов - че приемал текстовете полузаспал и на коляно. Ритуално заклахте преференциалния вот, обърна се соцдепутатът към управляващите. И обяви, че патриотите са подкрепили искането на ДПС и така са предали хората, затова нямало право да се наричат повече така.
Най-малко вие може да сте морален стожер, помня как преди 2 г. в Горна Оряховица Радан Кънев ви представяше като новия десен лидер, а сега сте депутат от левицата, скочи му Юлиан Ангелов. Много по-ядосан и по-остър обаче беше Вежди Рашидов. Абе, младеж, комсомолец, не си ли много малък да ми викаш шайка, разпени се той, но шефката на НС Цвета Караянчева му направи забележка и му спря микрофона.
След това обаче Рашидов продължи: Не съм живял 68 г. едно младо дете, което не е било във войската, да ме обижда, никой не е заслужил, това да не е комсомолска организация?! Извинете, но думата "шайка" не е от мой речник, а от този на ваш колега, отвърна Божанков.
Йордан Цонев от ДПС се скара на Караянчева, че изпуска заседанието.
Ако Темида е богинята на закона, не забравяйте, че тя е с превръзка на очите и не я превръщайте в леко момиче по бельо, а законът в проститутка, скочи пък Таско Ерменков от БСП.
А след като Хамид Хамид от ДПС няколко пъти в изказване се обърна към Крум Зарков от БСП с "моят скъп приятел", Караянчева се пошегува: Толкова много обяснения от парламентарната трибуна? Сигурно защото днес е 14 февруари.

14.02.2019, 10:32 часа
731 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha