С песни, танци и вино село Борован отбеляза Трифон Зарезан и Свети Валентин

С песни, танци и вино село Борован отбеляза Трифон Зарезан и Свети Валентин По стар български обичай днес жителите на село Борован отпразнуваха Трифон Зарезан. Основен празничен обред през този ден е зарязването на лозята. Заместник- кметът на община Борован Илияна Донкова, заедно с видни лозари, заряза лозовите клонки в местността „Барата“. Стопаните на лозята отрязаха пръчки, поляха  корените и отрязаното място с вино за здраве и берекет през годината.
Конкурс за най-добро и пивко вино се състоя в читалището на селото „Цани Иванов“.  В него взеха участие 17 червени и 10 бели вина. Комисия от опитни пиячи и майстори определи най-добрите гроздови напитки, а кметът инж. Десислава Тодорова връчи грамоти и парични награди на победителите.
Тържеството по случай празника продължи в музикалната зала на читалището, където поздравителни адреси поднесоха кметът на община Борован и председателят на читалището в селото Димитър Митев. Деца от Центъра за настаняване от семеен тип в селото пък изненадаха кмета и заместник-кмета с лично изработени сувенири за Свети Валентин. Празникът продължи с много песни, танци и веселие.
 
14.02.2019, 15:47 часа
873 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha