Голям скандал гръмна в парламента! БСП обвини ГЕРБ в кражба от поръчките за ТОЛ системата

Голям скандал гръмна в парламента! БСП обвини ГЕРБ в кражба от поръчките за ТОЛ системата Току що гръмна огромен скандал в парламента, след като депутатът от БСП Георги Свиленски излезе на трибуната и обвини ГЕРБ, че крадат от поръчките за ТОЛ системата.
Последва светкавичен отговор на Александър Ненков от ГЕРБ: „Няма как да останем безучастни, когато един народен представител ни обвинява, че сме крадци. Да излезе и да се извини. Ние не се възприемаме като крадци, ако вие така се възприемате, това е ваш проблем. Да излезе и да се извини публично, без да го наказвате, не може да си позволява да говори с такъв език.”
Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов уточни, че той е щял да покани Свиленски да се извини и каза на депутата на БСП: „Заповядайте и внимавайте какво говорите.”
Георги Свиленски излезе на трибуната и каза: „Г-н председател, аз съм много внимателен, но да не мерим с двоен аршин. Вчера чухте г-н Гърнески какво говори, но не го наказахте... Кого съм обидил? Какво казах?, Казах, че се краде от поръчките за ТОЛ системата. Това да не би да е някаква тайна. Прочетете доклада на американския сенат и ще видите, че сме на първо място по корупция в обществени поръчки. Кой ги краде, някой така ги краде от въздуха. Направете комисия и ако тази комисия докаже, че няма нарушения, тогава ще се извиня на всеки поотделно”, каза Свиленски.
Той посочи, че управляващите не се интересуват от проблемите на гражданите на пътя.
„Изнудвана ли е фирмата изпълнител да наема подизпълнител? Да или не?", попита заместник-председателят на БСП. 
15.02.2019, 10:24 часа
954 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha