Корнелия Нинова: Цветан Цветанов оповести истината за нова управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП

Корнелия Нинова: Цветан Цветанов оповести истината за нова управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП „Днес лъсна истината за нова управляваща коалиция ГЕРБ, ДПС и ОП. Тя беше оповестена от г-н Цветанов“. Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова във Facebooк. Тя цитира изказване на Цветанов, според което ГЕРБ се съгласили да отпаднат преференциите при гласуването по искане на ДПС.
„Но забележете защо: „в името на запазване на стабилността на управлението“.
„Вече е ясно кой крепи правителството на Борисов. Само и само да останат на власт с подкрепата на ДПС, посегнаха на правото ви да избирате личности, като размествате партийните листи“, подчерта тя.
Според нея е интересно и изречението на Цветанов: „съгласих се от името на ГЕРБ“. „Да не би ГЕРБ да са свалили Борисов от лидерския пост и да са избрали Цветанов и да не сме разбрали?", попита Нинова.
Припомняме, че днес в ефира на Нова тв Цветанов призна, че той се е съгласил от името на ГЕРБ с предложението на ДПС да отпаднат преференциите в името на запазване на стабилността на управлението.
"Имахме много тежък ден. Говорих с колегите - и им казах - избираме дали да има предсрочни избори и политически хаос или постигаме политически консенсус, за да продължи работата на Народното събрание, и разбира се, стабилността, която трябва да гарантираме с успехите, които има правителството. Държавата е над всичко", обясни Цветанов.
„Обединените патриоти направиха консенсус, за да остане в този вариант, който предлагат ДПС”, посочи още Цветанов. "В живота е така. Понякога трябва да направиш крачка назад, за да направиш после две напред", философски обобщи  драматизма на ситуацията зам.-председателят на ГЕРБ. 
16.02.2019, 14:07 часа
1071 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha