Азис дължи 800 000 лв. на НАП

Азис дължи 800 000 лв. на НАП

Азис дължи рекордните 800 000 лева на НАП. Певецът е сред рекордьорите борчлии в списъците на приходната агенция, разкри човек от ръководството. Въпреки че Азис е плащал данъци всяка година, той не се е регистрирал по ДДС като лице, извършващо независима икономическа дейност като тв водещ. Регистрацията по ДДС е задължителна при надвишаване на доход от 50 000 лв.
Изпълнителят е натрупал точно 571 000 лева задължения, но без лихвите, които набъбват вече шест години до сумата от 800 бона, които има да дава като физическо лице.
Огромният дълг е натрупан от непокрити плащания към НАП, които са утежнени с лихви.
Пред "Всеки ден" данъчни инспектори обясниха, че става дума за огромни хонорари от TV2, където от октомври 2007 г. певецът водеше "Вечерното шоу на Азис". Той прибирал по 5 хиляди лева за всяко предаване, но "забравил" да ги декларира пред Националната агенция за приходите. Банковата сметка на певеца набъбнала с 2 млн. лева в края на телевизионната авантюра в отдавна фалиралата TV2.
Гласовитата Василка в момента няма участие във фирми, показа още проверката.
Двете дружества, в които е бил управител - "Оникс Плюс" ООД и "Антидот продакшън" ЕООД, той зарязал последователно. Първата напуснал през март 2011 г., а втората - в началото на 2012 година.
За да не се стигне до конфискация на имуществото му, костинбродският трубадур спешно прехвърлял апартаменти и коли на свои близки приятели. Така се надявал от данъчното да не могат да ги секвестират, за да покрият борча.

23.09.2013, 12:07 часа
535 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha