Корнелия Нинова предлага на пленума: БСП да напусне парламента

Корнелия Нинова предлага на пленума: БСП да напусне парламента Лидерът на БСП Корнелия Нинава предложи групата на БСП да напусне парламента. Тя каза това в словото си пред Националния съвет на партията. Решението трябва да вземе пленумът. Лидерът на БСП обясни предложението си към членовете на Националния съвет така:
"Със следните аргументи. Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати."
"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.
Всички без БСП са в управляващото мнозинство - ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти, Воля, не сме в изолация, подчерта тя.
Нинова постави и следните условия на ГЕРБ:

Избор на нова ЦИК.
Връщане на преференцията, започване на дебата за машинното гласуване и отмяна на срамните гласувания среднощ в парламента по промените в Изборния кодекс.

„Сговорът за Изборния кодекс беше грозен пазарлък, който беше предложен и на нас – имам самочувствието, че ние го отказахме“, каза още пред пленума Корнелия Нинова.
„Споровете за Изборния кодекс показаха и нещо далеч по-сериозно, за което ние сме говорили, но то сега придоби видимост“, подчерта Нинова. „Две години говорим срещу задкулисието и модела на прехода, в който всички партии тайничко се сговарят за собствени и партиен интерес, някъде по тъмно“, обясни лидерът на БСП. Нинова подчерта, че нощта на приемането на Изборния кодекс е била брилянтен пример за това сговаряне. „Това беше грозен пазарлък за партийни интереси. Пазарлък, който беше предложен и на нас. Имам самочувствието, че ние го отказахме и да ви кажа, че трябва да се гордеем с това. Това е доказателство за думите ни. На този модел трябва да се сложи край. Моделът на прехода и задкулисието трябва да спре. Да се сложат на масата откритите разговори между партиите и резултата от тях“, коментира Нинова. По думите й в онази нощ положението е било: „ти на мене, аз на тебе“. „Не сме участвали като партия в този грозен пазарлък“, подчерта Нинова. 
17.02.2019, 13:12 часа
1135 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha