Обрат: ГЕРБ връща преференциите, сменя ЦИК

Обрат: ГЕРБ връща преференциите, сменя ЦИК Партия ГЕРБ ще възстанови така нареченото преференциално гласуване, обяви депутатът и бивш конституционалист Георги Марков. Марков съобщи новината след заседание на ръководството на партията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му даде първи думата, за да обяви решението. 
Борисов събра ръководството на партията по-рано именно заради Избирателния кодекс.
Никъде не се отбелязва, че НФСБ е главен инициатор да се вземе това решение. ДПС са го подкрепили. Точно обратното се цитира", обясни и Борисов. Не искам по никакъв начин да оставим какъвто и да е оттенък, че на нас изборните правила ни влияят", категоричен беше Борисов.
Той обаче напомни, че тази ЦИК и този Изборен кодекс са били избрани по време на мандата на БСП и ДПС. "Що за нахалство е това?! В какво имат право - ми щом е изтекъл мандатът, да се отпочне процедура, да се избере нова Централна избирателна комисия".
"Издебват ме, когато съм в чужбина, да създават такова напрежение. Можеше да реагирам още в събота, неделя, но в Мюнхен имах важни разговори", обясни още как е стигнал до това решение Борисов. Но пък реакциите му обобщил Георги Марков, "който ходи по улиците, слуша гражданите".
Борисов припомни, че досега ДПС са подкрепяли неведнъж позиции на ГЕРБ.
"Цветанов е постъпил правилно според ситуацията", каза Борисов, но подчерта, че няма да допусне ГЕРБ да търпят негативите от това.
18.02.2019, 12:21 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha