Кощунство! Циганчета поругаха паметни плочи на гробищата в Лом /снимки/

Кощунство! Циганчета поругаха паметни плочи на гробищата в Лом /снимки/ Нечувана вандалска проява възмути Лом, научи агенция BulNews. Жителите на крайдунавския град са стъписани от поругаването на гробищния им парк. Десетки гробове са с изкъртени надгробни плочи, а на места паметниците са изпочупени на парчета, споделят в социалните мрежи потресени жители на градчето.
Свидетелка разказва, че вандалите са група циганчета, което чупели надгробните плочи и скачали върху гробовете.  
„Бях в понеделник на погребение и видях колко много паметници са счупени. Стига с тая вандалщина! Близките ни и там нямат покои. С очите си видях, че децата от махалата си играят там като на детска площадка“, споделя друг жител на Лом.
Освен надгробните плочи, невръстните вандали са потрошили и  стойката за окачване на некролозите. Според жители на града, за да влизат по-лесно и да деребействат безнаказано, гамените са свалили и метални платна от западната част на оградата на гробищния парк. 
Това не е първият вандалски акт на гробището, като през годините опечалените са ставали свидетели на множество шокиращи гледки. Жена разказва как преди години гробът на сина й бил изровен на половина и до ден днешен никой не е наказан за оскверняването на мястото за вечен покой на най-скъпия й човек.
19.02.2019, 08:35 часа
5449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha