Оставиха в ареста тийнейджъри за побои и грабежи на баби във Видинско

Оставиха в ареста тийнейджъри за побои и грабежи на баби във Видинско Двамата 18-годишни младежи, задържани заради грабеж на възрастна жена в дома й във Видинско, остават в ареста, съобщиха от МВР. Те са уличени в още едно нападение над старица.

Жестоко пребитата баба от Видинско: Разчитам на съдбата да ме пази

Припомняме, че в неделя двамата тийнейджъри с маски на главите проникнали в дома на 69-годишната баба Марийка в село Динково. Неканените гости пребили жестоко старицата и задигнали спестяванията й. След като се съвзела тя подала сигнал в полицията и на местопроизшествието пристигнали екипи на полицията и спешния център. Медиците оказали помощ на пострадалата жена, а служители на реда незабавно започнали да издирват нападателите.
Само за часове бандитите били заловени. Единият от тях е жител на селото, а  другият е от монтанското Дондуково. В обитавани от тях имоти в Динково и Дреновец разследващите открили и иззели общо 446 лева и множество веществени доказателства.
Единият младеж е криминално проявен и е в срок на изтърпяване на 3-годишна условна присъда за идентично престъпление.
В хода на разследването станало ясно, че преди дни двамата бабаити са извършили още един грабеж в селото, който обаче не бил заявен в полицията. На 15 февруари двамата, след употреба на сила, отнели златен пръстен, ръчен часовник,  верижка и портмоне с 20 лева от дома на 75-годишна жена в Дреновец.
Вчера с прокурорско постановление двамата са оставени в ареста за още 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 
19.02.2019, 10:22 часа
1329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha