Обсебване от порното при мъжете – вреди ли на половинките им?

Обсебване от порното при мъжете – вреди ли на половинките им? Жените, чиито съпрузи или приятели са обсебени от порното и го гледат редовно, се разболяват по-често от хранително разстройство. Това показват данните от Американско изследване, според което има връзка между „порно привичките“ на мъжа и симптомите на хранително разстройство при жената.
По-висок процент от женския пол съобщават, че имат хранително разстройство, защото усещат натиск от страна на партньорите си да бъдат слаби.
„Често говорим за влиянието на медиите, семейството и приятелите върху хранителните разстройства, но малко се говори за ролята на партньора като фактор за проявата им. Нашето изследване обаче установи явна зависимост между симптомите на хранителни разстройства при жените и възприятието им за натиск от партньора да бъдат слаби. Въздействие оказва също и гледането на порнография от страна на приятеля или съпруга“, коментира Треси Тилка от изследователския екип.
Проучването на университета в Охайо обхваща 409 обвързани жени със средна възраст от 34 години. То има за цел да установи връзка между поведението на романтичния партньор и вероятността неговата половинка да изпитва вина заради храненето, да отделя прекомерно внимание на телесните си мазнини, да злоупотребява с храна или да приема очистителни.
21.02.2019, 11:00 часа
892 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha