Седмица на модата започва в Милано

Седмица на модата започва в Милано

Около 60 дефилета ще се състоят в рамките на Седмицата на модата в Милано, която започва днес, предаде Франс прес. Колекциите си прет-а-порте за жени за сезона есен/зима 2019-2020 г. ще представят прочути модни къщи и дизайнери, сред които "Фенди", "Прада", Джорджо Армани, "Мисони", Антонио Марас, "Москино" и Роберто Кавали.
Модна къща "Гучи" също се завръща в Милано, след като миналата година представи колекцията си в Париж. Венецианската модна къща "Ботега Венета" пък ще представи първата колекция на новия си творчески директор, младия британски дизайнер Даниъл Лий, който е работил за "Селин". Брандът "Бенетон", който е известен с шокиращите си рекламни кампании, ще покаже облекла, проектирани от Жан-Шарл дьо Кастелбажак.
Седмицата на модата в Милано ще бъде повод да се забравят скандали, възникнали през последните няколко месеца. Долче и Габана бяха бойкотирани в Китай, след като в социалните мрежи бяха качени видеа, определени като расистки и сексистки. "Гучи" изтегли от продажба пуловер с висока почти до очите яка и процеп с червена уста, като се извини във връзка с оплаквания, че дрехата наподобява карикатура на афроамериканско лице. "Прада" също бе обвинена в расизъм заради свои аксесоари за чанти, единият от които напомня маймуна с червени устни и е като шарж на афроамериканско лице.

19.02.2019, 14:38 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha